Levering uit voorraad
Professionele kwaliteit
Goede service
Deskundig advies

Kies voor Nordic Aluminium railverlichting

  • Geplaatst op
  • 0
Kies voor Nordic Aluminium railverlichting

Kies voor railverlichting van het Finse met Nordic Aluminium. Kies voor design en kwaliteit.

Nordic Aluminium

In de wereld van railverlichting zijn er veel verschillende merken en imitatiemerken op de markt.
Bij Railspot.nl werken wij uitsluitend met het Finse merk Nordic Aluminium.

In deze blog lees je waar dit merk voor staat en waarom wij voor dit merk kiezen.
Mocht je na het lezen van deze blog vragen hebben, bel dan gerust. Ook is het mogelijk om testrail met een test spot te bestellen.


Made in Finland

Het huidige bedrijf Nordic Aluminium kent haar origine in de Finse stad Nokia, waar het bekende bedrijf Nokia is 1865 werd opgericht. Het bedrijf Nokia begon in 1962 met het produceren van spanningsrail onder de naam Nokia Aluminium. Deze bedrijfsnaam is in 1996 veranderd in Nordic Aluminium wat tot de dag van vandaag rail produceert onder deze naam.

Met deze rijke geschiedenis behoort Nordic Aluminium tot de pioniers op het gebied van railverlichting. Met een productie van 5 miljoen meter per heeft het bedrijf de positie van marktleider ingenomen.

 

GLOBAL Trac Pro

Nordic Aluminium produceert diverse varianten 220V spanningsrail. Voor de zakelijke markt is dit de GLOABAL Track Pro lijn, oftewel 3-fase rail. De 3-fase van Nordic is de meest verkochte 3-fase rail ter wereld en is welbekend bij elektriciens en installateurs. De 3-fase rail zullen wij altijd adviseren voor bedrijfsmatig gebruik en in een enkel geval in een woonsituatie.

Nordic 3fase railverlichting

GLOBAL Trac Pro is universeel en is te combineren met 3-fase adapters van andere merken zoals PowerGear, SLV, Eutrac en IVELA.

 

GLOBAL Trac Base

Naast de lijn voor bedrijfsmatig gebruik heeft Nordic Aluminium ook een lijn dat meer gericht is op woningen/particulier gebruik. Deze lijn met de naam GLOBAL Trac Base is een 1-fase rail en kenmerkt zich door de ranke vorm en de verdiepte connector van de railspot.

Nordic Aluminium

GLOBAL Trac Base is niet universeel. Enkel de 1-fase adapter (GB-66) van Nordic Aluminiun zelf is op deze rail passen.

   GB 66 connector

 

Het overgrote deel van onze particulieren klanten kiest voor 1-fase railverlichting vanwege de strakke/minimalistische uitstraling.

 

Waarom kiezen voor Nordic Aluminium railverlichting?

De Hoge kwaliteit aluminium zorgt ervoor dat de rail zeer sterkt is en niet snel zag buigen bij bijvoorbeeld transport. Daarnaast is de rail goed op maat te zagen, zonder dat het binnenwerk van de rail loslaat. Dit kan al met een ijzerzaag met verstekbak of met een afkortzaag met aluminium zaagblad.

Ook heeft Nordic Aluminium veel verschillende soorten connectoren, bevestiging mogelijkheden en accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verstelbare hoekstukken waarmee het mogelijk is om de rail vanaf het plafond in een hoek van 90° over de muur door te laten lopen.

Nordic Aluminium railverlichting zwart

 

Het railsysteem van Nordic Aluminium maakt het ook mogelijk om d.m.v. accessoires zoals hanglamp adapter diversie soorten hanglampen aan de rail te koppelen. Zo zijn er verschillende soorten adapters voor verschillende gewichtsklasse hanglampen.

Hanglamp adapters voor railverlichting

 

 

Naast het feit dat Nordic Aluminium staat voor kwaliteit en flexibiliteit is de 1-fase rail van dit merk één van de meeste minimalistische spanningsrail op de markt. Zo is de rail slechts 30mm breed en 20mm hoog.

                                                  smalle 1-fase rail zwart

 

 

Een ander kenmerk van de Nordic Aluminium 1-fase rail is dat de connector van de spot mooi in de rail wegvalt (zie onderstaande foto). Bij andere merken is goed te zien dat deze connector een blok-achtige vorm heeft wat iets wegheeft van een 3-fase connector.

design railspots

 

Neem contact op voor meer informatie of bestel testrail om de kwaliteit zelf te ervaren.

1-fase testrail met stekker

3-fase testrail met stekker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Tevreden klanten

Door vergaande service

Snelle levering

Uit eigen voorraad

Deskundig advies

Bel of mail ons

Eigen showroom

Bezoek ons in Purmerend